Nieuws in 't kort

 


Positief einde van een bewogen DSTV-seizoen!

Aan het einde van een bewogen sportjaar willen we met een positief bericht het seizoen van DSTV afsluiten.

De Corona Crisis heeft dit sportjaar behoorlijk in het water laten vallen. Net als alle verenigingen hebben we een tijdje niet mogen sporten. Maar toen we weer mochten sporten hebben we op creatieve wijze invulling gegeven aan onze lessen.

En ontzettend veel kinderen hebben gebruik gemaakt van het aanbod om kosteloos mee te doen met onze lessen. Grote groepen kinderen hebben staan dansen, gymmen en springen op het sportveld naast het dorpshuis. Fantastisch om het enthousiasme te zien van al die kinderen!

Als je nu heel enthousiast bent geworden en wilt gaan (peuter) gymmen, springen, free-runnen, yoga-en, turnen, hardlopen en ga zo maar door dan hebben we goed nieuws voor je. Vanaf september mogen we weer "gewoon" in de sporthal met elkaar trainen. Dus als je door wilt blijven gaan met sporten nodigen we je van ganser harte uit om lid te worden van onze vereniging DSTV.

We starten naast het aanbod van afgelopen jaar ook met twee nieuwe groepen: 
Recreatief turnen (ook voor meiden ouder dan 12 jaar) en gym voor jongens. Vanaf half augustus staat het gehele lesaanbod op onze website (www.dstv-peize.nl).

Wij hopen veel nieuwe leden te mogen ontmoeten. Heb je nog vragen, stel die dan gerust via secretaris@dstv-peize.nl.

Fijne sportieve, maar vooral gezonde zomervakantie toegewenst!
Bestuur DSTV Peize


Ook de groepen van Ilona gaan buitensporten!

Ook de groepen Pilates, BBB, Piloga, Keep Fit en Yoga gaan onder leiding van Ilona naar buiten! Net als bij de jeugd kan er gesport worden op het grasveld naast het Dorpshuis. Start: vanaf 25 mei 2020.

- Maandag 18:30-19:25 Pilates
- Maandag 19:30-20:30 BBB
- Donderdag 18:00-18:55 Piloga
- Donderdag 19:00-20:00 Yoga
- Vrijdag 08:30-09:25 Pilates
- Vrijdag 09:30-10:30 KeepFit

De groepsindeling wordt loslaten zodat ook de mensen die normaliter op de late uurtjes trainen in de gelegenheid zijn om mee te doen.

Wel dient het Drents protocol buitensportactiviteiten in acht genomen te worden.
https://noordenveld.nl/file/2685/download

 

Sporten in de buitenlucht!

Gymgroepen, Freerunning

Maandag:      
15.00 uur tot 16.30 uur leeftijdscategorie 6 tot en met 12 jaar

We gaan weer sporten! Maar wel een beetje anders dan anders. De sporthal en gymzaal blijven gesloten. Om toch een beetje in beweging te komen, gaan we op de maandagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur op het grasveld naast het Dorpshuis met elkaar bewegingsoefeningen doen. Marjan heeft leuke activiteiten bedacht! Voor de oefeningen moet je twee plastic flessen (petflessen) gevuld met water meenemen. Ook niet-DSTV-leden mogen meedoen. Die moeten zich wel opgeven via  dstv.peize.secretariaat@gmail.com.


Streetdance-groepen

Vrijdag:
15.00 - 15.30 uur leeftijdscategorie 4 t/m 7 jaar
15.40 - 16.10 uur leeftijdscategorie 8 t/m 12 jaar
16.20 - 16.50 uur leeftijdscategorie 13 jaar en ouder

Overal zit 10 minuten wisseltijd tussen.

We gaan weer dansen! Maar wel een beetje anders dan anders. De sporthal en gymzaal blijven gesloten. Om toch een beetje in beweging te komen, gaan we op de vrijdagmiddag op het grasveld naast het dorpshuis in drie groepen letterlijk streetdancen. Ook niet-DSTV-leden mogen meedoen. Die moeten zich wel opgeven via  dstv.peize.secretariaat@gmail.com.


Springgroepen

Woensdag:
17.00 - 17.45  uur leeftijdscategorie t/m 12 jaar
18.00 - 18.45 uur leeftijdscategorie 13 jaar en ouder

Ook de springgroepen gaan wat doen. Dit is alleen voor DSTV-leden. De springgroepleden zijn verdeeld over twee groepen. De eerste groep is t/m 12 jaar en doet de activiteit van 17.00 uur tot 17.45 uur. De tweede groep is van 13 jaar en ouder en traint van 18.00 uur tot 18.45 uur


Regels

Samen moeten we wel met enkele regels rekening houden. Deze regels zijn:

  1. Bij slecht weer (koud, regen) gaat de activiteit niet door.
  2. Ben je ouder dan 12 jaar, dan moet je ten minste 1,5 meter afstand van elkaar houden. Ben je nog geen 12 jaar, ook dan moet je 1,5 meter afstand van oudere kinderen en volwassenen houden.
  3. Heb je klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid: blijf dan thuis. Je mag dan niet meedoen. Ook als er iemand bij je thuis koorts heeft, mag je niet meedoen.
  4. Je moet thuis naar de wc gaan en je handen goed  wassen. Voordat we met de activiteit bezig gaan, moet je je handen desinfecteren. Desinfecterende spray is aanwezig.
  5. Er is geen omkleedgelegenheid. Iedereen dient in sportkleding te verschijnen en eventueel eigen drinken (bidon water) mee te nemen.
  6. Bij alle activiteiten is tenminste één volwassene aanwezig die herkenbaar is (een gekleurd hesje) en de coronaveiligheid waarborgt.
  7. Alleen deelnemers, sportbegeleiders en coronaverantwoordelijken zijn op de sportlocatie aanwezig. Toeschouwers zijn zowel op de sportlocaties als in de openbare ruimte verboden.

Beweegdiploma

Kinderen op de peuter- en kleutergym kunnen via DSTV het Beweegdiploma halen. Meer informatie over het beweegdiploma is hier te vinden.

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

© Copyright 2006 DSTV Peize

Voor vragen en opmerkingen over de inhoud van de site mail de voorzitter

Voor technische vragen mail de webmaster