Springgroep


Springgroep 2017-2018

Springgroep

Iedereen heeft op gymnastiek of op straat wel eens over een bok gesprongen. Bij DSTV kunnen jongens én meisjes vanaf groep 5 springen als sport beoefenen. We noemen dat groepsspringen. Er zijn veel verschillende vormen van springen, onder andere kastspringen met minitrampoline, lange mat of tumblingspringen en paardspringen. De basistechnieken zijn ahurk- en spreidsprongen over de kast, handstandoverslag over het paard of salto over de tafel. Bij deze oefeningen leer je op een juiste manier gebruik te maken van de afzet op de minitramp of springplank, je leert een goede armtechniek, de juiste houding en je leert om fraaie landingen te maken. Kun je deze perfect uitvoeren, dan kun je meer ingewikkelde salto's met schroeven gaan proberen. De meeste mensen die meedoen aan groepsspringen vinden het een 'kick' om de spectaculaire oefeningen te doen: in een snel tempo achter elkaar en soms wel twee naast elkaar! Bij groepsspringen merk je pas echt hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven en hoe veel gemakkelijker dat gaat met een goede aanloop en goede aanwijzingen. Wil  je ook dat fantastische gevoel leren kennen van een zweefsprong, een salto over het paard of een serie radslagen? Kom dan eens kennismaken met deze sport!

Leeftijd > Gr 5

 

Hier is de meest actuele versie (maart 2018) van de jaarkalender turnen/springgroep te vinden.

 

DSTV Peize springt zich naar brons tijdens NK springen

ROTTERDAM 23 juni 2018 - Tijdens de Nederlands Kampioenschappen Microteamgym springen in Rotterdam Ahoy sprongen de dames junioren C zich naar brons. Op de onderdelen Airtrack en Minitramp/Minitramp Pegases lieten Anoek Esschendal, Maryse Basstra, Rianne Hof en Sigrid Levering supersterke series zien. Voor deze meiden was dit hun eerste NK in deze discipline. Een hartstikke knappe prestatie.

Naast dit team kwam er nog een team van DSTV in actie, namelijk de dames junior B: Bente Hoogma, Inge Hofman, Marte Fluttert en Joke Pleiter. Dit team had wat minder geluk op het onderdeel airtrack. Zij maakten helaas wat foutjes. Toch wisten zij zich daarna nog goed terug te vechten door een 3e score op minitramp te behalen. Dit team werd uiteindelijk 7e. Ook dit team debuteerde op dit NK op B-niveau en kijkt tevreden terug.

Een dag eerder deed Anoek Esschendal ook individueel mee aan het NK op minitramp en minitramp pegases. Zij sprong op het hoogste niveau als jongste deelneemster in haar categorie. Ze wist een mooie 5e plaats op minitramp te bemachtigen en op minitramp pegases werd zij 7e. Anoek kan trots terugkijken op dit NK. Een supermooie ervaring aan het begin van haar springcarrière.

Met deze NK's sluit DSTV haar seizoen succesvol af. Het volgende wedstrijdseizoen zal weer in november aanvangen.


DSTV grijpt net naast het podium tijdens NK

De springsters van DSTV Peize reisden vanochtend vroeg richting Rotterdam om te strijden op de Nederlands kampioenschappen Groepsspringen C-lijn.

Eerder al dit seizoen in februari plaatste een team van 10 springsters van DSTV zich voor dit NK op maar liefst 4 onderdelen, nl. "Minitrampoline", "Minitrampoline Pegases", "Minitrampoline Tafel" en "Airtumbling". Op Minitramp plaatsten zij zich zelfs als 3e.
De scores van de wedstrijd van vandaag telden zwaar, nl. 2 keer tegenover 1 keer van de vorige wedstrijd. DSTV begon haar wedstrijd op Minitramp. Zes van de negen springsters lieten 8 sprongen zien. Op één foutje na sprong het team prima. Helaas kreeg DSTV een tegenvallende score terug en belandde op de 9e plaats.

Op het onderdeel Minitramp Tafel ging het beter. Wel werd hier helaas ook een foutje gemaakt, waardoor de DSTV-ers net naast het podium grepen en op een 4de plaats belandden. Op het onderdeel Minitramp Pegases werd DSTV 7e en op Airtumbling 9e.

Ondanks niet in de prijzen te zijn gevallen kijken de springsters tevreden terug op de wedstrijd. Zij hebben veel ontwikkeling en hogere uitgangswaarden laten zien ten opzichte van het begin van het seizoen. Op alle onderdelen bij de eerste 10 van Nederland. De springsters van DSTV weten waar zij de komende tijd op kunnen trainen. Stabielere landingen zijn nodig om bij de top 3 te komen.

Toch zijn er wat dubbele gevoelens. Dit was de laatste wedstrijd voor dit tiental springsters als één team. Volgend seizoen zal een deel van de springsters uit moeten komen in de categorie Senior. DSTV hoopt dan een Junior- én een Seniorteam op te kunnen stellen.
Deze maand staat nog het Nederlands Kampioenschap Individueel Springen op het programma. 23 juni 2018 zal Anoek Esschendal op het hoogste niveau uitkomen in de jongste categorie Jeugd. De dag daarna, 24 juni 2018, vindt het NK Microteamgym plaats. Twee teams van DSTV zullen hieraan deelnemen in de categorie Junior C en Junior B. Beide wedstrijden vinden plaats tijdens het jaarlijkse grote Fantastic Gymnastics Event van de KNGU, welke wordt gehouden in Ahoy Rotterdam.

Er zullen ook NK's van andere disciplines als acrogym, turnen, grote trampoline, streetdance, ritmische gymnastiek en moderne dans worden gehouden dat weekend. Kortom een weekend vol sport met de Nederlandse Top.

De foto in de bijlage is rechtenvrij en gemaakt door Annemieke Giezen.


Foto: v.l.n.r. boven: Rianne Hof, Daniek Somers, Sigrid Levering, Inge Hofman

v.l.n.r. onder: Joke Pleiter, Mare Heeres, Anoek Esschendal, Bente Hoogma, Maryse Basstra.

Marte Fluttert ontbreekt helaas op deze foto.

 

DSTV blaast springtoernooi nieuw leven in

Na twee jaar afwezigheid werd zaterdag in de Peizer sporthal het DSTV Springtoernooi weer georganiseerd. Er werd individueel gestreden om medailles op de onderdelen minitramp, minitramp toestel, plank(oline) toestel en airtumbling. Er werd gesprongen in 3 leeftijdscategorieën en 2 niveaus (recreatief en wedstrijdspringen). Het was een geslaagde dag met een kleine 40 deelnemers. Met, ondanks de onderlinge strijd, een gezellig en goede sfeer op de wedstrijdvloer. De medailles werden verdeeld onder spring(st)ers van VOG NieuwRoden en DSTV Peize. Dankzij alle vrijwilligers en sponsoren, De Akkerwinde en AIVA, die dit toernooi mede mogelijk gemaakt hebben gemaakt hoopt de organisatie het toernooi weer jaarlijks te organiseren. Ze hopen dan ook op een grote deelname, van vele verenigingen uit de omgeving Groningen/Drenthe.

Uitslagen:

Minitramp:
Jeugd B: 1) Britt Alkema (VOG),  2) Eva Zantingh (DSTV), 3) Lisa Horstmeier (VOG)
Jeugd A: 1) Bas Hoven (VOG),  2) Anoek Esschendal (DSTV), 3) Femke Ansingh (DSTV)
Junior B: 1) Job Hoven (VOG),  2) Marit Bus (VOG), Aniek Barels (VOG)
Junior A: 1) Sigrid Levering (DSTV),  2) Marte Fluttert (DSTV), 3) Inge Hofman (DSTV)
Senior B: 1) Toste Heerkens (VOG),  2) Tosca Fabriek (VOG), 3) Eline Bosma (VOG)
Senior A: 1) Joke Pleiter (geblesseerd, DSTV)

Minitramp Toestel:
Jeugd B: 1) Jessie van Breukelen (VOG), Britt Alkema (VOG), 3) Eva Zantingh (DSTV)
Jeugd A: 1) Anoek Esschendal (DSTV), 2) Mare Heeres (DSTV), 3) Sofie Steenbergen (DSTV)
Junior B: 1) Job Hoven (VOG), 2) Marit Bus (VOG), 3) Aniek Barels (VOG)
Junior A: 1) Marte Fluttert (DSTV), 2) Bente Hoogma (DSTV), 3) Sanne Hoven (VOG)
Senior B: 1) Tosca Fabriek (VOG), 2) Toste Heerkens (VOG), 3) Eline Bosma (VOG)
Senior A: 1) Joke Pleiter (geblesseerd, DSTV)

Plank(oline) Toestel:
Jeugd B: 1) Mirte Mulder (VOG), 2) Wende van der Schoot (DSTV), Eva Zantingh (DSTV)
Jeugd A: 1) Anoek Esschendal (DSTV), 2) Bas Hoven (VOG), 3) Mare Heeres (DSTV)
Junior A: 1) Marte Fluttert (DSTV), 2) Rianne Hof (DSTV), 3) Bente Hoogma (DSTV)
Senior B: 1) Tosca Fabriek (VOG)
Senior A: 1) Joke Pleiter (geblesseerd, DSTV)

Airtumbling:
Jeugd B: 1) Wende van der Schoot (DSTV), 2) Britt Alkema (VOG), 3) Jessie van Breukelen (VOG)
Jeugd A: 1) Anoek Esschendal (DSTV), 2) Mare Heeres (DSTV), 3) Bas Hoven (VOG)
Junior B: 1) Marit Bus (VOG), 2) Job Hoven (VOG), 3) Aniek Barels (VOG)
Junior A: 1) Bente Hoogma (DSTV),  2) Marte Fluttert (DSTV), 3) Floor Mulder (VOG)
Senior B: 1) Toste Heerkens (VOG), 2) Tosca Fabriek (VOG), 3) Eline Bosma (VOG)
Senior A: 1) Joke Pleiter (geblesseerd, DSTV)

Foto's gemaakt door Agnes Mulder.

 

DSTV Peize springt naar brons

Op zaterdag 3 februari vonden in Utrecht de eerste C-lijn wedstrijden voor het NK groepsspringen 2018
plaats. DSTV Peize deed mee op 4 onderdelen en wist zich op het onderdeel Minitramp naar een 3e plaats te springen. In juni zullen de meiden van DSTV Peize het vervolg springen tijdens de finale NK C-lijn.

Eerder wist het jeugdteam van DSTV ook al een 3e plaats te veroveren tijdens microteamgymwedstrijden (minitramp, pegases en airtrack) van regio Oost. Het juniorteam werd 7e. Een knappe prestatie, daar DSTV zelf niet over een airtrack beschikt. DSTV is hard op zoek naar sponsoren en acties om een airtrack tot haar beschikking te krijgen.

 

v.l.n.r. boven: Rianne Hof, Daniek Somers, Sigrid Levering, Inge Hofman. v.l.n.r. onder: Joke Pleiter, Mare Heeres, Anoek Esschendal, Bente Hoogma, Maryse Basstra.

 

 

Hoogeveen - Springsters DSTV Peize veroveren 2 bekers op Drentsche Kampioenschappen


Op  zaterdag 18 november 2017 werden de Drentsche Kampioenschappen groepsspringen gehouden. 's Ochtends begonnen de jongste deelnemers van DSTV voor de allereerste keer hun springwedstrijd. Sofie Steenbergen, Irma Mulder, Elin van Heusden, Wieke Hommes, Esther Boonstra en Carlijn Bolt (Jeugd E-niveau) sprongen op de onderdelen minitramp, minitramp bok en lange mat. Op dit laatste onderdeel wisten zij zelfs de tweede plaats te bemachtigen.

's Middags was het de beurt aan de junioren (C-niveau). Mare Heeres, Rianne Hof, Maryse Basstra, Bente Hoogma, Sigrid Levering, Daniek Somers, Inge Hofman, Marte Fluttert en Joke Pleiter wisten Drents Kampioen te worden op de onderdelen Minitramp en Minitramp Pegases. Op het onderdeel Minitramp Tafel bereikten zij een mooie 2e plaats.
De meiden kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd en nemen dit mee als een mooie voorbereiding op de landelijke wedstrijden op 3 februari in Utrecht en 2 juni in Rotterdam.

 
 

 

 

 

 

© Copyright 2006 DSTV Peize

Voor vragen en opmerkingen over de inhoud van de site mail de voorzitter

Voor technische vragen mail de webmaster