Springgroep


Springgroep 2017-2018

Springgroepen

Iedereen heeft op gymnastiek of op straat wel eens over een bok gesprongen. Bij DSTV kunnen jongens én meisjes die in het seizoen 2018/2019 7 jaar worden springen als sport beoefenen. We noemen dat groepsspringen. Er zijn veel verschillende vormen van springen, onder andere kastspringen met minitrampoline, lange mat of tumblingspringen en paardspringen. De basistechnieken zijn ahurk- en spreidsprongen over de kast, handstandoverslag over het paard of salto over de tafel. Bij deze oefeningen leer je op een juiste manier gebruik te maken van de afzet op de minitramp of springplank, je leert een goede armtechniek, de juiste houding en je leert om fraaie landingen te maken. Kun je deze perfect uitvoeren, dan kun je meer ingewikkelde salto's met schroeven gaan proberen. De meeste mensen die meedoen aan groepsspringen vinden het een 'kick' om de spectaculaire oefeningen te doen: in een snel tempo achter elkaar en soms wel twee naast elkaar! Bij groepsspringen merk je pas echt hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven en hoe veel gemakkelijker dat gaat met een goede aanloop en goede aanwijzingen. Wil  je ook dat fantastische gevoel leren kennen van een zweefsprong, een salto over het paard of een serie radslagen? Kom dan eens kennismaken met deze sport! 

Jaarkalender turnen/springgroepen

Hier is de meest actuele versie (november) van de jaarkalender turnen/springgroepen te vinden.


D.S.T.V. Peize 6 keer Drents Kampioen.

HOOGEVEEN – Op 3 november 2018 vonden de Drentse kampioenschappen Groepsspringen plaats. DSTV deed met 3 teams mee, waaronder voor het eerst één gemengd team van DSTV-ers en springers van SGV Statera Roden. De springers uit Peize, Roden, Leutingewolde en Haulerwijk sleepten maar liefst 6 bekers in de wacht op verschillende onderdelen.

De allerjongste springers, het Jeugd D-team, bestaande uit Sofie Steenbergen, Irma Mulder, Wieke Hommes, Elin van Heusden en Eva Zantingh, promoveerden afgelopen seizoen op 2 onderdelen. Zij lieten een goede wedstrijd zien. Goed voor een 7e plaats op Minitramp en Airtrack. Op plankoline bok (E) werden zij 4e.

Het Jeugd C team bestaande uit Bas Hoven, Marit Bus (Statera), Sterre Benes, Femke Anisingh, Anoek Esschendal en Mare Heeres (DSTV) veroverde op het onderdeel Minitramp en Minitramp Pegases de beker. Zij mogen zich een heel jaar Drents kampioen noemen. Op het onderdeel plankoline kast werden zij 3e.

De junioren hadden twee titels te verdedigen. Afgelopen jaar waren zij Drents kampioen op Minitramp en Minitramp Pegases. Maryse Basstra, Rianne Hof, Sigrid Levering, Daniek Somers, Inge Hofman, Ulrike Bosma, Marte Fluttert, Bente Hoogma en Joke Pleiter wisten dat in stand te houden en wonnen maar liefst 4 bekers. Zij werden Drents Kampioen op Minitramp, Minitramp Pegases, Minitramp Tafel en Plank Pegases. Op het onderdeel Airtrack werden zij 4e.

Aanbod gymnastiek/turn/springpakjes

Is je DSTV-gymnastiekpakje te klein geworden? Stop je met gymnastiek en wil je je gymnastiekpakje verkopen? Is er een andere reden waarom je je gymnastiekpakje kwijt wilt? DSTV biedt je de mogelijkheid om je DSTV-gymnastiekpakje te verkopen via de website. Mensen die interesse hebben in jouw gymnastiekpakje nemen dan contact met jou op. Dan kunnen jullie vervolgens kijken of jullie samen tot overeenstemming kunnen komen.

Wil je je gymnastiekpakje te koop aanbieden, stuur dan een email naar webmaster@dstv-peize.nl en ik zet jouw gymnastiekpakje op de website. Geef in je email aan: je naam, je telefoonnummer, de maat van het pakje en de prijs die je in gedachte had.

N.B: het gaat uitsluitend om gymnastiekpakjes.

Is je gymnastiekpakje verkocht of wil je 'm niet langer verkopen? Laat het de webmaster dan even weten; dan haal ik je advertentie er weer af.

Klik hier het actuele aanbod van aangeboden kleding.


 

 

 

 

 

© Copyright 2006 DSTV Peize

Voor vragen en opmerkingen over de inhoud van de site mail de voorzitter

Voor technische vragen mail de webmaster