Springgroep

Springgroep

Iedereen heeft op gymnastiek of op straat wel eens over een bok gesprongen. Bij DSTV kunnen jongens én meisjes vanaf groep 5 springen als sport beoefenen. We noemen dat groepsspringen. Er zijn veel verschillende vormen van springen, onder andere kastspringen met minitrampoline, lange mat of tumblingspringen en paardspringen. De basistechnieken zijn ahurk- en spreidsprongen over de kast, handstandoverslag over het paard of salto over de tafel. Bij deze oefeningen leer je op een juiste manier gebruik te maken van de afzet op de minitramp of springplank, je leert een goede armtechniek, de juiste houding en je leert om fraaie landingen te maken. Kun je deze perfect uitvoeren, dan kun je meer ingewikkelde salto's met schroeven gaan proberen. De meeste mensen die meedoen aan groepsspringen vinden het een 'kick' om de spectaculaire oefeningen te doen: in een snel tempo achter elkaar en soms wel twee naast elkaar! Bij groepsspringen merk je pas echt hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven en hoe veel gemakkelijker dat gaat met een goede aanloop en goede aanwijzingen. Wil  je ook dat fantastische gevoel leren kennen van een zweefsprong, een salto over het paard of een serie radslagen? Kom dan eens kennismaken met deze sport!

Leeftijd > Gr 5

 

Jaarkalender

Hier is de meest actuele versie (november 2017) van de jaarkalender turnen/springgroep te vinden.

 

HOOGENVEEN - Springsters DSTV Peize veroveren 2 bekers op Drentsche Kampioenschappen


Op  zaterdag 18 november 2017 werden de Drentsche Kampioenschappen groepsspringen gehouden. 's Ochtends begonnen de jongste deelnemers van DSTV voor de allereerste keer hun springwedstrijd. Sofie Steenbergen, Irma Mulder, Elin van Heusden, Wieke Hommes, Esther Boonstra en Carlijn Bolt (Jeugd E-niveau) sprongen op de onderdelen minitramp, minitramp bok en lange mat. Op dit laatste onderdeel wisten zij zelfs de tweede plaats te bemachtigen.

's Middags was het de beurt aan de junioren (C-niveau). Mare Heeres, Rianne Hof, Maryse Basstra, Bente Hoogma, Sigrid Levering, Daniek Somers, Inge Hofman, Marte Fluttert en Joke Pleiter wisten Drents Kampioen te worden op de onderdelen Minitramp en Minitramp Pegases. Op het onderdeel Minitramp Tafel bereikten zij een mooie 2e plaats.
De meiden kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd en nemen dit mee als een mooie voorbereiding op de landelijke wedstrijden op 3 februari in Utrecht en 2 juni in Rotterdam.

 

Succes bij Fantastic Gymnastics 2016

DSTV heeft een fantastisch weekend gehad in Ahoy Rotterdam bij Fantastic Gymnastic 2016. Zaterdag won Bente Hoogma (2e van rechts) van DSTV Peize brons tijdens het NK individueel springen op pegases.

Zondag waren de DSTVers wederom succesvol tijdens het ‘4 Toppers Ahoycup springtoernooi’. Maryse Basstra, Bente Hoogma, Lianne Steenbergen en Joke Pleiter streden op de onderdelen minitramp en pegases en wisten de Ahoy Cup te veroveren bij de C-dames junioren en werden daarmee Nederlands Kampioen groepsspringen.

 

Springkleding

Voor meisjesgym:

In het nieuwe seizoen zullen de turnpakjes vervangen worden door een nieuw pakje. Marieke Hoogma zal daarvoor het initiatief nemen en de turnsters daarover nader informeren.

Kleding voor jongens bestaat bij wedstrijden en uitvoeringen uit een wit t-shirt en blauwe of zwarte korte broek. Het is mogelijk om ook voor jongens speciale turnkleding aan te schaffen, passend bij de turnpakjes voor meisjes. Op het moment dat daar belangstelling voor is, kan dit aangegeven worden bij springgroep@dstv-peize.nl.


Springkleding verkopen

Is je DSTV-springkleding te klein geworden? Stop je met springen en wil je je springkleding verkopen? Is er een andere reden waarom je je springkleding kwijt wilt? DSTV biedt je de mogelijkheid om je DSTV-springkleding te verkopen via de website. Mensen die interesse hebben in jouw springkleding nemen dan contact met jou op. Dan kunnen jullie vervolgens kijken of jullie samen tot overeenstemming kunnen komen.

Wil je je springkleding te koop aanbieden, stuur dan een email naar webmaster@dstv-peize.nl en ik zet jouw springkleding op de website. Geef in je email aan: je naam, je telefoonnummer, je emailadres, de maat van het pakje, dat het springkleding betreft en de prijs die je in gedachte had.

Is je springkleding verkocht of wil je 'm niet langer verkopen? Laat het de webmaster dan even weten; dan haal ik je advertentie er weer af.

Voor het actuele aanbod van springkleding klik hier.


 

 

 

 

 

© Copyright 2006 DSTV Peize

Voor vragen en opmerkingen over de inhoud van de site mail de voorzitter

Voor technische vragen mail de webmaster