Gymnastiek


Schema hulpouders Periode
Peuters  
Kleuters  


Beweegdiploma

Zaterdag 15 juni zijn er weer een heleboel jongetjes en meisjes actief geweest om hun beweegdiploma te halen. Ze moesten hiervoor onder begeleiding van een ouder in kleine groepjes laten zien wat ze allemaal in de lessen bij juf Regina hebben geleerd. De tribunes waren goed gevuld met papa's, mama's, opa's, oma's en broertjes en zusjes, die de kunsten van de kinderen kwamen bewonderen.

Allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd!!

Het beweegdiploma is het basisdiploma voor bewegen. De grootste motorische ontwikkeling vindt plaats tussen de 2 en 6 jaar. Als je vanaf 2 jaar veel en gevarieerd beweegt, leer je hoe je je lichaam moet gebruiken en ontwikkel je de belangrijkste spiergroepen. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, het begrijpen en het verwerken van kennis. Kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien. Wij stimuleren beweging en hebben daarom aan de peuter- en kleutergym het beweegdiploma gekoppeld. 
DSTV neemt meerdere prijzen mee naar huis vanuit Gieten.

Gespannen koppies, rode koontjes, enthousiasme, verdriet en blijdschap. Dat waren de ingrediënten van de eerste wedstrijddag van de jaarlijkse terugkerende drie recreatieve gymwedstrijden. De eerste wedstrijd werd georganiseerd door Olympia en Vomos in samenwerking met Statera uit Roden.

Dertien DSTV meiden kwamen zaterdag naar Gieten om hun ingestudeerde oefeningen te laten zien. Voor sommige kinderen ook hun allereerste gymwedstrijd, heel spannend natuurlijk…. De dag leverde maar liefs vier medailles op.

Bij meisjes gym 7 jaar deden 51! meisjes mee en waren er 5 medailles te behalen. Sandra Hagenouw werd van deze grote groep heel knap eerste. Gwen Kuiper behaalde de  4e plek. Eline Douwes nam de mediale voor 5e plek mee naar huis.

Britt van Biessum wist een eerste te plek te behalen bij meisjes turnen 7 jaar.

Bij meisjes gym 9 jaar viel Fyline Schipper net buiten het podium met een nette vierde plek.

De meiden Wieke Hoogma en Esmee Slobben  hebben een knappe prestatie geleverd: zij hebben in 6 lessen hun oefeningen ingestudeerd met pittige onderdelen voor meisjes turnen 10 jaar!

Een wedstrijd kan niet zonder juryleden en we zijn dan ook heel blij dat vanuit Peize Robert Slobben en
Maaike Morselt als juryleden aanwezig waren.

Een goed georganiseerde dag met knappe scores van de DSTV meiden, een hele geslaagde dag!
De aanwezigheid van de (groot-)ouders was groot.

Allen bedankt voor jullie betrokkenheid!  Tot 23 maart in Norg voor de tweede wedstrijddag.

 

Beweegdiploma

Nijntje en DSTV leren peuters en kleuters beter bewegen met beweegdiploma Nijntje.

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en DSTV zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met de ambitie om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs  beter te leren bewegen. DSTV heeft namelijk met ingang van 10 maart 2015 het Beweegdiplomakeurmerk verkregen en de bekende kinderheld Nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma.

Ate van der Veen, voorzitter van DSTV is blij met het keurmerk. “Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. Na gemiddeld 20 uur ontvangen ze het Beweegdiploma met Nijntje erop en krijgen ze een badge van Nijntje”.

In juni 2013 werd tijdens het Groot NK Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam het Beweegdiploma geïntroduceerd voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Door middel van een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen in 20 uur spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen. Het is volgens Marja Kerkhof (manager director bij rechtenhouder Nijntje, Mercis) geen toeval dat Nijntje als ambassadeur verbonden wordt aan het Beweegdiploma. “Goed leren bewegen is namelijk heel belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Het stimuleren van een positieve levenswijze en kinderen spelenderwijs aansporen om te bewegen is waar het ons om gaat. Jong geleerd, is oud gedaan. We zijn blij dat Nijntje daar aan kan bijdragen”.

Jaap Wals (directeur KNGU): “Wij willen met het Beweegdiploma een stimulans geven aan bewegen op jonge leeftijd nog voordat ze naar de basisschool gaan. Het belang van dit diploma voor de latere sportieve carrière en leefstijl wordt op aansprekende wijze benadrukt. Nijntje is bij uitstek een karakter dat zeer tot de verbeelding van peuters, kleuters en hun ouders en grootouders. Wij zijn bijzonder blij dat DSTV uit Peize aan de slag gaat met het Beweegdiploma en wensen alle peuters en kleuters uit Peize veel beweegplezier”.

Wilt u uw peuter of kleuter aanmelden voor of wilt u meer weten over het Beweegdiploma bij DSTV? Check de informatie over gymnastiek op deze site of neem contact op met Maaike Schippers-Morselt 06-14025987!

 

Peuters en kleuters kom lekker gymmen!

Jongens en meisjes van 3 tot 6 jaar vinden jullie het ook zo heerlijk om te klimmen en te klauteren, te hollen op de bank, te rollen of te springen? Kom lekker samen gymmen met je klasgenootjes maar ook met andere kinderen uit de buurt!

Kijken mag natuurlijk ook in de sporthal van Peize. Voor ouder en kind tot 3 jaar van 09.00 - 09.45 op de woensdagochtend en voor peuters vanaf 3 jaar van 9.45 - 10.30 op de woensdagochtend. Voor kleuters vanaf 4 jaar zijn er drie groepen op de donderdagmiddag: van 14.30 - 15,15; van 15.15 - 16.00 en van 16.00 - 16.45.

Spelen en  bewegen  is belangrijk voor  kleuters. Dat is onder andere één van de redenen waarom wij speciaal iets organiseren voor peuters en kleuters in de vorm van gym.

Ontwikkeling en zelfvertrouwen
Kleuters zijn nog volop in ontwikkeling en vinden het meestal heerlijk om te klimmen, klauteren, rollen enzovoort. Kleutergym stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen.

Beweging
Tijdens de lessen doen de kleuters nieuwe ervaringen op waarbij erop gelet wordt dat alle aspecten van de motorische ontwikkeling aan bod komen. Er worden spelletjes gedaan waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan zoals; springen, zwaaien, duikelen, gooien, klimmen, balanceren, dansen etc.

Samen spelen
Het leuke aan een gymnastiekgroepje voor kleuters is, dat ze samen met anderen bewegen. Ze leren rekening te houden met elkaar (pas beginnen als je aan de beurt bent) en elkaar te helpen bij bepaalde situaties.

Wat doen ze?
Elke les is anders. Kinderen zullen altijd op een speelse manier worden uitgenodigd tot bewegen; rollen van een schuin vlak, werpen & vangen en stuiteren met een bal, klimmen en klauteren over een berg, allerlei kring-, dans- en zangspelletjes. Kortom: een zeer gevarieerd bewegingsaanbod. Wij vinden het van belang dat de kleuters zich eerst breed ontwikkelen. Op een latere leeftijd kunnen ze dan kiezen voor een eigen sport of specialiteit.


Bel voor meer informatie met onze leidster.Ouder&kindgymnastiek

Ouder&kindgymnastiek is speciaal bedoeld voor peuters van 1,5 tot 3 jaar, die samen met hun (groot)ouder of oppas lekker willen gymmen in een echte gymzaal. “Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net”, zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk.

De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, springen, balanceren, hangen en rollen. Wat thuis niet altijd kan en mag, is wel mogelijk in de gymzaal onder gediplomeerde leiding. Zo wordt de motorische ontwikkeling van de kinderen al op jonge leeftijd gestimuleerd, met het veilige gevoel van een ouder (of andere volwassene) in de buurt.

De gymles kan gezien worden al een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten moeten worden uitgevoerd. In de ontmoeting met andere kinderen leert de peuter hoe rekening met elkaar gehouden moet worden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en de peuter meer zelfvertrouwen geven.

Alle kinderen zijn welkom, of ze nu erg actief zijn of juist graag de kat uit de boom kijken.
Als de kinderen 3 jaar geworden zijn kunnen ze doorstromen naar de peutergymnastiek.

Peutergym

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen meedoen met peutergym, met als doel de kinderen op een leuke manier vertrouwd te maken met gymnastiek. Op een speelse manier wordt de allerkleinsten bewogen hun motoriek te ontwikkelen. Regelmatig maken dans en gezang onderdeel van de lessen. Klimmen, klauteren, springen, balanceren, hangen en rollen: wat thuis niet altijd kan of mag, is wél mogelijk in de gymzaal.

Voor maximale veiligheid worden op toerbeurt ouders ingeschakeld om een handje te helpen. Alle ouders mogen een keer meedoen.

Een keer komen kijken of meteen meedoen? Dat kan!!

Leeftijd: 3-4 jr.


Kleutergym

Kleutergym is voor jongens en meisjes van groep 1 en 2 van de basisschool.

We laten ze voorzichtig proeven aan de basis van het gymnastiek gebeuren, en we proberen ze om verschillende basis elementen spelenderwijs aan te leren. Het is vaak verassend om te zien hoe deze kinderen versteld kunnen staan van wat ze allemaal kunnen, hoe ontzettend snel ze leren en vooruit gaan, en hoe hun zelfvertrouwen wordt opgebouwd.

Voor kinderen die faalangst hebben of wat ‘bangig’ zijn kan gym een goede manier zijn om angsten te overwinnen en grenzen te verleggen. Ze leren er meer te durven en op een veilige manier te bewegen.

Elke gymles ziet er weer anders uit. Regelmatig maken dans en gezang onderdeel van de lessen. En de meeste kinderen hebben er veel plezier in. Of het nu een soepel of een minder soepel kind is, wij houden er rekening mee, want kleutergym is er voor ALLE kleuters.

De kleuterleidsters worden geassisteerd door hulpleidsters. Zo krijgen alle kinderen persoonlijke aandacht.Voor maximale veiligheid worden op toerbeurt ouders ingeschakeld om een handje te helpen.Alle ouders mogen een keer mee doen.Vroeg geleerd is oud gedaan, de basis voor een sportieve levenshouding wordt zo al heel vroeg gestimuleerd.

Een keer komen kijken of meteen meedoen? Dat kan!!

Leeftijd:
Kleutergym 1 Gr 1
Kleutergym 2 Gr 2


Jeugdgym

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar leren gymen op toestellen en krijgen ook les in de andere onderdelen van gym­nastiek. Ook wordt er tijd besteed aan verschillende spelen en voor de vakanties wordt er altijd afgesloten met een apenkooi. Plezier beleven aan bewegen staat voorop.

Groep Leeftijd
jeugdgymnastiek 1 Gr 3-4
jeugdgymnastiek 2 Gr 5-6
jeugdgymnastiek 3 > Gr 7

 

Gymnastiekkleding

DSTV heeft nieuwe gympakjes moet uitzoeken doordat de oude collectie (V-200) niet meer leverbaar is. Het dragen van een gympakjes is bij deelname aan de wedstrijd verplicht.

Onderstaand gympakje (K-720) is gekozen als opvolger van het oude. Ze komen nog steeds bij tt-gymnastics.nl weg.

In de webwinkel van TT-Gymnastics vindt u een maattabel, waarmee u de benodigde maat kunt bepalen. Mocht het turnpakje niet blijken te passen, dan is omruilen vanzelfsprekend mogelijk.

Meer foto’s en de prijzen van dit turnpakje vindt u op www.tt-gymnastics.nl, evenals andere producten zoals bijpassende turnbroekjes, turnleertjes, haarwokkels, turnschoentjes of andere turnaccessoires.

Thijs Verkade | CEO TT-Gymnastics / Tema Turn B.V. | T: +31
(0)30-2475020 | info@tt-gymnastics.nlGymnastiekpakjes

Is je DSTV-gymnastiekpakje te klein geworden? Stop je met gymnastiek en wil je je gymnastiekpakje verkopen? Is er een andere reden waarom je je gymnastiekpakje kwijt wilt? DSTV biedt je de mogelijkheid om je DSTV-gymnastiekpakje te verkopen via de website. Mensen die interesse hebben in jouw gymnastiekpakje nemen dan contact met jou op. Dan kunnen jullie vervolgens kijken of jullie samen tot overeenstemming kunnen komen.

Wil je je gymnastiekpakje te koop aanbieden, stuur dan een email naar webmaster@dstv-peize.nl en ik zet jouw gymnastiekpakje op de website. Geef in je email aan: je naam, je telefoonnummer, de maat van het pakje en de prijs die je in gedachte had.

N.B: het gaat uitsluitend om gymnastiekpakjes.

Is je gymnastiekpakje verkocht of wil je 'm niet langer verkopen? Laat het de webmaster dan even weten; dan haal ik je advertentie er weer af.

Klik hier het actuele aanbod van aangeboden kleding.

 

 

 

© Copyright 2006 DSTV Peize

Voor vragen en opmerkingen over de inhoud van de site mail de voorzitter

Voor technische vragen mail de webmaster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Datum Naam Telefoon Emailadres Maat Opmerkingen Prijs G T S
                   

* = geheel nieuw; ongebruikt

G = gymnastiekpakje
T = turnpakje/turnkleding
S = springkleding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright 2006 DSTV Peize

Voor technische vragen mail Joost Laan

Voor vragen en opmerkingen over de inhoud van de site mail Ate van der Veen