Loopgroep DSTV Peize

 

Wilt U graag hardlopen in en om het mooie dorp Peize? Dat kan bij de Loopgroep DSTV Peize!
Wilt u graag uw conditie verbeteren en bent u graag buiten, in combinatie met sport? Wilt u graag sportend genieten van de prachtige natuur in de omgeving van Peize? Dat kan bij de Loopgroep DSTV Peize!
Zoekt u een gezellige groep mensen om samen mee te trainen? Ook dat kan bij de Loopgroep DSTV Peize!

Bij de Loopgroep DSTV kom je via inspanning tot ontspanning. Samen trainen is niet alleen leuk voor de sociale contacten, maar het motiveert ook. Samen lopen, is blijven lopen!

De Loopgroep DSTV is aangesloten bij de Atletiekunie en telt op dit moment ca. 80 leden die allen op hun eigen verschillende niveau aan de trainingen meedoen. De trainingen vinden plaats onder leiding van één van de drie door de Atletiekunie gediplomeerde trainers.

Er zijn twee trainingsavonden: op de dinsdagavond en de woensdagavond. Op beide avonden duurt de training ca. één uur, van 19.30 uur tot 20.30 uur. Het start- en eindpunt is Café Kok bij de De Pol. De training is buiten en gaat in principe altijd door, bij zon en bij regen. In de training kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen.

Of je nu recreatief of op basis van een volledig jaarplan naar een door u gekozen wedstrijd wilt toewerken, beide zijn mogelijk bij de loopgroep. Het lopen staat centraal, maar het loopplezier staat voorop. Tijdens de trainingen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met het eigen niveau van elke loper. De training bestaat uit een warming-up, rek- en strekoefeningen en een afwisselend kernprogramma met een cooling down.

De loopgroep heeft een eigen activiteitenwerkgroep die allerlei activiteiten organiseert, zoals clubkampioenschappen 5, 10 en 15 km en cross, een trainingsweekend op één van de Waddeneilanden, een running diner, gezamenlijke deelname aan wedstrijden, clubkleding, etc.

Twee keer per jaar krijgen alle leden van de loopgroep het Hardloopblad, waarin wetenswaardigheden en ervaringen van de leden worden beschreven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Kuipers, telefoon: 06-11525018 of hbkuipers@home.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

Loopschema januari t/m maart 2018
Loopblad maart 2018
Clubkampioenschap 5 km april 2018
Clubkampioenschap 10 km april 2018

 

Hardloopkalender

De Atletiekunie is vorig jaar gestart met het opzetten van de website hardlopen.nl. Inmiddels staat er een complete website met informatie, inspiratie, clubzoeker en een uitgebreide hardloopkalender. Neem eens een kijkje!

De Hardloopkalender geeft met een zoekfilter inzicht in het aanbod van hardloopevenementen in Nederland waar jij met je loopevenement(en) ook tussen staat. We willen de hardloopkalender dan ook aan een zo groot mogelijke groep hardlopers aanbieden.
 

Clubkampioenschap 2018 10km

Afgelopen woensdag 6 juni werd traditiegetrouw door DSTV het clubkampioenschap 10 km gehouden. Onder goede omstandigheden, 25 graden Celsius, werden er op het parcours van de Noord- en Zuiddijk 2,5 ronden afgelegd om te kunnen bepalen wie zich dit jaar clubkampioen op de 10 km mocht noemen. Jossie van den Boogaard kwam als eerste over de finish in een formidabele tijd: 41minuten en 39 seconden. Met een nieuw clubrecord kan zij zich hiermee met recht als clubkampioen laten gelden. Bij de mannen ging het clubkampioenschap naar Willem Larmoyeur. Hij klokte een tijd van 43 minuten en 44 seconden.

Foto’s van het kampioenschap (van Hans Ponne en Dick Bresser) zijn beschikbaar.


Leonie van Roekel en Willem Larmayeur Clubkampioenen 5 km

Op 11 april zijn de clubkampioenschappen 5 kilometer van de Loopgroep DSTV gelopen. Op het parcours Zuiderdijk-Noordijk vochten 14 deelnemers om de clubtitels. Met een stevige oostenwind twee keer in de rug is Leonie van Roekel voor de vijfde keer clubkampioen geworden. Leonie finishte na 23 minuten en 37 seconden. Het gat met nummer twee Marieke Hoogma was beduidend minder groot dan in voorgaande jaren (23.55). Saskia Luehof werd derde in 26.28.

Bij de mannen was het clubkampioenschap voor een nieuwkomer, Willem Larmoyeur. Willem kwam in 21.10 over de eindstreep, op zeven seconden gevolgd door Atze Hoogma. De derde plaats was voor Bouko Eisen en Alfred Oosterman in 22.09.

Uitslagen:


VROUWEN

1

Leonie

van Roekel

0:23:37

2

Marieke

Hoogma

0:23:55

3

Saskia

Luehof

0:26:28

4

Cécile

Ruijssenaars

0:28:52

5

Wina

Steenbergen

0:29:39

 

MANNEN

1

Willem

Larmoyeur

0:21:10

2

Atze

Hoogma

0:21:17

3

Alfred

Oosterman

0:22:09

4

Bouko

Eisen

0:22:09

5

Roelof

Bouma

0:22:55

6

Bart

Dusseljee

0:23:11

7

Jan

de Jong

0:24:23

8

Peter

van Haastert

0:24:31

9

Peter

van Dam

0:26:28


Foto's
zijn er uiteraard ook van dit evenement (afkomstig van Hans Ponne)


Trainingsschema loopgroep

Het trainingsschema voor de loopgroep voor periode januari t/m maart 2018.

 

 

 

 

 

© Copyright 2006 DSTV Peize

Voor vragen en opmerkingen over de inhoud van de site mail de voorzitter

Voor technische vragen mail de webmaster