Loopgroep DSTV Peize


Wil je hardlopen in en om Peize? Wil je jouw conditie verbeteren en ben je graag buiten? Wil je sportend genieten van de prachtige natuur in de omgeving van Peize? Zoek je een gezellige groep mensen om samen mee te trainen? Dat kan bij de Loopgroep DSTV Peize!

Er zijn twee trainingsavonden: de dinsdagavond en de woensdagavond. Op beide avonden duurt de training ca. één uur, van 19.30 uur tot 20.30 uur. Het start- en eindpunt is Café Kok bij De Pol. Op dinsdagavond is de training iets intensiever en langer. De training is buiten en gaat in principe altijd door, bij zon en bij regen. In de training kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen.

Of je recreatief wilt hardlopen of op basis van een schema naar een door jou gekozen wedstrijd wilt toewerken, beide zijn mogelijk bij de loopgroep. Tijdens de trainingen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met het eigen niveau van elke loper. De training bestaat uit een warming-up, rek- en strekoefeningen en een afwisselend kernprogramma met een cooling down. Het lopen staat centraal, maar het loopplezier staat voorop.

De loopgroep is aangesloten bij de Atletiekunie en telt op dit moment ca. 60 leden. De trainingen vinden plaats onder leiding van één van de drie door de Atletiekunie gediplomeerde trainers.

De loopgroep heeft een werkgroep, die allerlei activiteiten organiseert, o.a. clubkampioenschappen 5, 10 en 15 km en cross, een trainingsweekend op één van de Waddeneilanden, een running diner, gezamenlijke deelname aan wedstrijden, clubkleding.

Twee keer per jaar krijgen de leden van de loopgroep het Hardloopblad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Kuipers, telefoon: 06-11525018 of hbkuipers@home.nl


Loopschema 

Klik hier voor het trainingsschema voor januari t/m maart 2020.


Hardloopkalender
De Atletiekunie is vorig jaar gestart met het opzetten van de website hardlopen.nl. Inmiddels staat er een complete website met informatie, inspiratie, clubzoeker en een uitgebreide hardloopkalender. Neem eens een kijkje!

De Hardloopkalender geeft met een zoekfilter inzicht in het aanbod van hardloopevenementen in Nederland waar jij met je loopevenement(en) ook tussen staat. We willen de hardloopkalender dan ook aan een zo groot mogelijke groep hardlopers aanbieden.

Dubbeltoeterloop - Harry maart 2021
Loopblad december 2019

 

Loopgroep 25 jaar en HARRY KUIPERS 25 jaar trainer


Op 26 maart bestond onze loopgroep 25 jaar en was Harry Kuipers 25 jaar trainer van onze lopers. Corona of niet, dat wilde de activiteitenwerkgroep niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 28 maart was er een dubbeltoeterloop, waarbij onze lopers tussen 10 en 12 in duo’s met toeters het huis van Harry aandeden om hem te feliciteren met zijn jubileum. Zijn tuin was helemaal versierd met DSTV-spandoeken, -banners en vlaggen. Harry kreeg van elke loper een bloem en zo had hij om 12 uur een prachtig boeket. De lopers kregen een drankje en een gebakje en snelden daarna verder. Ook het bestuur gaf acte de présence. Voorzitter Robert Bolt en Jan de Jong gaven Harry een cadeaubon en Crista, de vrouw van Harry, een bos bloemen. Klik hier voor de foto’s van de dubbeltoeterloop.

De dubbeltoeterloop vormde het startsein voor zes 25-challenges, waaraan zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen. De zes challenges moeten in april worden volbracht.

Binnenkort volgt ook nog een jubileumeditie van het Hardloopblad.

Dick Bresser


Trainingen loopgroep hervat


Door de coronamaatregelen hadden onze lopers ruim twee maanden niet gezamenlijk kunnen trainen. Woensdagavond 27 mei was het dan zover. De trainingen konden worden hervat. Wel in aangepaste vorm.

Vooraf maakte trainer Harry Kuipers de lopers met een bamboestok duidelijk, dat 1,5 meter best een stuk is. Na een korte warming-up op anderhalve meter, volgde een intervaltraining, waarbij de afstand tussen de lopers zelfs 10 meter was. Oud-trainer Murk de Jong ging als eerste los, daarna volgden de andere lopers. Zij genoten zichtbaar om weer in aangepaste vorm in de groep te kunnen trainen.

Na afloop van de training, was de meest gehoorde uitroep: “Heerlijk! Dit hebben wij de afgelopen weken gemist. Bedankt Harry.”

De foto’s geven een beeld van de hervatting van de training.

 

  

 

 

Herstart trainingen Loopgroep DSTV

Beste lopers van de Loopgroep Peize,

Het is sinds kort weer toegestaan dat volwassenen in groepsverband buiten sporten onder strikte voorwaarden. We hebben voor de loopgroep gekeken of en dan eventueel hoe we voor de trainingen daaraan vorm kunnen geven. Hierbij hebben een aantal zaken een rol gespeeld, zoals geschikte locatie, groepsgrootte, beschikbaarheid trainers en uitvoerbaarheid maatregelen. We vinden dat de 1,5m maatregel tijdens het hardlopen onvoldoende is en gaan hierin een aanpassing naar een grotere afstand realiseren. Hoe groot de behoefte is om weer te gaan trainen weten we niet, maar we willen wel de mogelijkheid bieden. Belangrijk is dat je je er goed bij moet voelen als je mee gaat doen.


Algemeen:

We hanteren bij de trainingen het volgende protocol:

Afspraken voor deelname:

We bieden de mogelijkheid te trainen en dat betekent dat voor de komende tijd het sociale aspect wat ondergeschikt is. Eventuele rustpunten (pauzes) in de training vinden plaats bij de kruisen van het verzamelpunt. Als je gezellig tijdens het hardlopen met medelopers wilt kletsen is die mogelijkheid er even niet door de vorm waarin de training wordt gegeven. De extra adem die je dan over hebt kun je in het hardlopen kwijt. Desondanks zijn we weer samen en doen we toch weer iets samen en zien we elkaar weer even. Hopelijk zien we veel van jullie de komende tijd even lekker trainen.

Trainers en bestuur Loopgroep Peize DSTV.


Jossy van den Boogaard en Willem Larmoyeur Clubkampioen 15 km

Op 21 december is de Decemberloop gelopen. Onderdeel van de Decemberloop zijn de clubkampioenschappen 15 km.
Jossy van den Boogaard is bij de vrouwen de nieuwe clubkampioen geworden in 1 uur en 38 seconden. Daarmee verpulverde zij haar eigen kampioenschapsrecord uit 2017 met bijna 4 minuten. Berta v.d. Molen werd op ruime afstand tweede en Anita Boekholt derde.

Bij de mannen waren de verschillen kleiner. Willem Larmoyeur legde in 1 uur 7 minuten en 3 seconden voor de derde achtereenvolgende keer beslag op de clubtitel, maar het verschil met nummer twee Michiel Steenbergen was slechts 4 seconden en met nummer drie Atze Hoogma maar 45 seconden.


Uitslagen

Vrouwen
1 Jossy van den Boogaard 01:00:38 Kampioenschapsrecord
2 Berta van der Molen 01:21:52
3 Anita Boekholt 01:25:56
4 Saskia Luehof 01:26:12
Mannen
1 Willem Larmoyeur 01:07:03
2 Michiel Steenbergen 01:07:07
3 Atze Hoogma 01:07:48
4 Alfred Oosterman 01:12:45
5 Eddy ten Brink 01:12:50
6 Michiel Renema 01:14:18
7 Jan de Jong 01:20:44
8 Eddy Groenewold 01:21:37
9 Gert v.d. Kraats 01:36:36

De uitslagen van de Decemberloop staan op: decemberlooppeize.nl/uitslagen/

Leonie van Roekel en Willem Larmoyeur winnen 10 km.

Op 4 september zijn de clubkampioenschappen 10 km van de Loopgroep DSTV Peize gehouden. De kampioenschappen waren al twee keer uitgesteld vanwege de extreme warmte. Op 4 september waren de weersomstandigheden ook niet ideaal. Er stond een stevige wind en halverwege de wedstrijd kregen de lopers te maken met een plensbui, waardoor ze allemaal drijfnat over de finish kwamen. Er werden dan ook geen records gebroken.

Rond zeven uur werden de dertien deelnemers weggeschoten door Hans Ponne. Bij de vrouwen nam Leonie van Roekel vanaf direct afstand van haar concurrenten en liep in 51 minuten en 58 seconden naar de clubtitel. Haar vierde op de 10 kilometer. Marieke Hoogma kwam als tweede over de finishlijn (54.04) en Anita Boekholt als derde (55.22).

Bij de mannen kon Michiel Steenbergen Willem Larmoyeur, de clubkampioen van vorig jaar, tot ongeveer halverwege volgen. Daarna bouwde Willen geleidelijk zijn voorsprong uit en prolongeerde daarmee zijn clubtitel in een tijd van 44.15. Michiel volgde ruim een minuut later (45.44) en werd daarmee tweede. De strijd om de derde plaats ging tussen Eddy ten Brink en Alfred Oosterman. Na de tweede doorkomst op 6 kilometer lag Eddy nog voor op Alfred, maar in de laatste ronde wist Alfred de rollen om te draaien en legde hij beslag op de derde plaats (47.59).

Onder luide toejuichingen van toeschouwers en deelnemers kwamen Wina Steenbergen en Cécile Ruijssenaars na ruim een uur als laatsten over de finish.

De tijden werden geregistreerd door onze trainers Harry Kuipers en Eugen v.d. Meij en Harry reikte onder klaterend applaus van de overige deelnemers en toeschouwers de wisselkers uit aan beide kampioenen.

(Verslag van Dick Bresser)

Uitslag vrouwen

1

Leonie van Roekel

51.58

2

Marieke Hoogma

54.04

3

Anita Boekholt

55.22

4

Saskia Luehof

55.31

5

Cécile Ruijssenaars

1.00.45

6

Wina Steenbergen

1.00.45

Uitslag mannen


1

Willem Larmoyeur

44.15

2

Michiel Steenbergen

45.44

3

Alfred Oosterman

47.59

4

Eddy ten Brink

48.25

5

Jan de Jong

53.46

6

Peter van Haastert

56.00

7

Gert v.d. Kraat

57.57


De fotografen Hans Ponne en Dick Bresser maakten de volgende impressie van deze 10 km.

 

Jossy van den Boogaard verpulvert kampioenschapsrecord 5 kilometer

Woensdag 8 mei zijn de clubkampioenschappen 5 km van de Loopgroep DSTV gehouden. Twee weken voor de clubkampioenschappen startte trainer Eugen v.d. Mey een ludieke promotiecampagne voor deelname op de groepsapp. Die campagne had resultaat. Ondanks de dreigende lucht boven De Onlanden stonden er maar liefst 22 lopers aan de startstreep op de Zuiderdijk. Vanaf de start was duidelijk dat er maar één de sterkste was en dat was Jossy van den Boogaard. Zij liep zich helemaal leeg en verpulverde het uit 2009 daterende clubrecord met bijna drie minuten. Zij finishte ruim onder de 20 minuten met een tijd van 18 minuten en 56 seconden en kwam daarmee 22 seconden te kort om ook het uit 2012 daterende kampioenschapsrecord van Marco Verkaik bij de mannen te verbreken. Michiel Steenbergen volgde haar op eerbiedwaardige afstand en werd met 20.27 de nieuwe clubkampioen bij de mannen.

Bij de mannen legde de kampioen van vorig jaar Willem Larmoyeur beslag op de tweede plaats (20.47) en DSTV-voorzitter Atze Hoogma op de derde (21.08).

Bij de vrouwen was de tweede plaats eveneens voor de kampioen van vorig jaar Leonie van Roekel (24.40) en de derde voor Audrey Middendorp (25.29).

Uitslagen:

  Vrouwen     Mannen  

1

Jossy v.d. Boogaard

18.56

1

Michiel Steenbergen

20.27

2

Leonie van Roekel

24.40

2

Willem Larmoyeur

20.47

3

Audrey Middendorp

25.29

3

Atze Hoogma

21.08

4

Anita Boekholt

25.52

4

Alfred Oosterman

21.38

5

Elise Vedder

27.56

5

Michiel Reneman

21.57

6

Wina Steenbergen

27.58

6

Eddy ten Brink

22.49

7

Saskia Luehof

28.17

7

Bart Dusseljee

22.59

8

Mayra Brandt

30.45

8

Jos Karssies

23.28

9

Jellie Ettema

30.59

9

Jan de Jong

24.01

10

Gerda Guchelaar

31.16

10

Eildert v Wieren

25.21

 

 

 

11

Peter van Haastert

25.49

 

 

 

12

Hans Ponne

27.24


Fotoreportage van Dick Bresser

Loopgroep maakt Peize beetje schoner

Zaterdag 23 maart was de landelijke Opschoondag. Onze loopgroep was één van de deelnemers. Daarbij was het motto ‘Ren je rotzooi’. Rond 10 uur verzamelde zich bij Café Kok een tiental lopers. Gewapend met een vuilniszak maakten zij zich op voor heel bijzondere training. In sukkeldraf doorkruisten zij al speurend naar zwerfafval het zuidelijk deel van Peize, de Kerkstraat en de Hoofdstaat. Hoewel Peize op het eerste gezicht redelijk schoon lijkt, vonden de lopers m.n. op de grasvelden en in de plantsoenen het nodige zwerfafval. De lopers haalden soms de vreemdste capriolen uit alvorens zij het afval in hun vuilniszak konden deponeren. Slootje springen werd daarbij niet geschuwd. Opvallend wat dat er her en der nog steeds het nodige vuurwerkafval lag, naast PET-flessen, blikjes en heel veel sigarettenpeuken. In anderhalf uur haalden onze lopers ongeveer 30 kilo zwerfafval op en was Peize nog schoner!    

De fotograaf (Dick Bresser) was uiteraard aanwezig!Trainingsschema loopgroep

Het trainingsschema voor de loopgroep voor de periode mei t/m juli 2019.

 

 

 

 

 

© Copyright 2006 DSTV Peize

Voor vragen en opmerkingen over de inhoud van de site mail de voorzitter

Voor technische vragen mail de webmaster