Loopgroep DSTV Peize

 

Wilt U graag hardlopen in en om het mooie dorp Peize? Dat kan bij de Loopgroep DSTV Peize!
Wilt u graag uw conditie verbeteren en bent u graag buiten, in combinatie met sport? Wilt u graag sportend genieten van de prachtige natuur in de omgeving van Peize? Dat kan bij de Loopgroep DSTV Peize!
Zoekt u een gezellige groep mensen om samen mee te trainen? Ook dat kan bij de Loopgroep DSTV Peize!

Bij de Loopgroep DSTV kom je via inspanning tot ontspanning. Samen trainen is niet alleen leuk voor de sociale contacten, maar het motiveert ook. Samen lopen, is blijven lopen!

De Loopgroep DSTV is aangesloten bij de Atletiekunie en telt op dit moment ca. 80 leden die allen op hun eigen verschillende niveau aan de trainingen meedoen. De trainingen vinden plaats onder leiding van één van de drie door de Atletiekunie gediplomeerde trainers.

Er zijn twee trainingsavonden: op de dinsdagavond en de woensdagavond. Op beide avonden duurt de training ca. één uur, van 19.30 uur tot 20.30 uur. Het start- en eindpunt is Café Kok bij de De Pol. De training is buiten en gaat in principe altijd door, bij zon en bij regen. In de training kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen.

Of je nu recreatief of op basis van een volledig jaarplan naar een door u gekozen wedstrijd wilt toewerken, beide zijn mogelijk bij de loopgroep. Het lopen staat centraal, maar het loopplezier staat voorop. Tijdens de trainingen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met het eigen niveau van elke loper. De training bestaat uit een warming-up, rek- en strekoefeningen en een afwisselend kernprogramma met een cooling down.

De loopgroep heeft een eigen activiteitenwerkgroep die allerlei activiteiten organiseert, zoals clubkampioenschappen 5, 10 en 15 km en cross, een trainingsweekend op één van de Waddeneilanden, een running diner, gezamenlijke deelname aan wedstrijden, clubkleding, etc.

Twee keer per jaar krijgen alle leden van de loopgroep het Hardloopblad, waarin wetenswaardigheden en ervaringen van de leden worden beschreven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Kuipers, telefoon: 06-11525018 of hbkuipers@home.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

Clubkampioenschap 10 km 2017
Loopschema januari t/m maart 2018
 

 

Hardloopkalender

De Atletiekunie is vorig jaar gestart met het opzetten van de website hardlopen.nl. Inmiddels staat er een complete website met informatie, inspiratie, clubzoeker en een uitgebreide hardloopkalender. Neem eens een kijkje!

De Hardloopkalender geeft met een zoekfilter inzicht in het aanbod van hardloopevenementen in Nederland waar jij met je loopevenement(en) ook tussen staat. We willen de hardloopkalender dan ook aan een zo groot mogelijke groep hardlopers aanbieden.
Leonie van Roekel en René Huizenga clubkampioen 10 km

Op 7 juni zijn de clubkampioenschappen 10 kilometer van onze loopgroep gehouden. Er stond een stevige wind op het open parcours op de Noord- en Zuiderdijk, die het de lopers lastig maakte. Leonie van Roekel en René Huizenga zijn clubkampioen geworden. Zij wonnen beiden met ruime voorsprong op hun concurrenten. Leonie prolongeerde haar titel; voor René was het vier jaar geleden dat hij de titel op 10 km won. Toch kan hij ‘mister 10 kilometer’ worden genoemd, omdat het zijn zesde clubkampioenschap op de 10 km was.
Bij de vrouwen werd Elise Stoepker tweede en Inez Resner derde. Bij de mannen legde Atze Hoogma beslag op het zilver en clubkampioen 5 km, Eddy ten Brink, op het brons.

Uitslagen:

Dames     Heren    
1 Leonie van Roekel 45.58 1 René Huizenga 43.54
2 Elise Stoepker 59.49 2 Atze Hoogma 44.49
3 Inez Resner 1.00.05 3 Eddy ten Brink 46.23
4 Saskia Luehof 1.00.31 4 Alfred Oosterman 47.47
5 Cecile Ruyssenaars 1.01.05 5 Roelof Bouma 48.19
      6 Klaas v.d. Veen 49.20
      7 Peter van Dam 49.20
      8 Jan de Jong 51.22
      9 Murk de jong 54.43
      10 Peter van Haastert 54.43

 

Voor foto's klik hier.


Trainingsschema loopgroep

Het trainingsschema voor de loopgroep voor periode januari t/m maart 2018.

 

 

 

 

 

© Copyright 2006 DSTV Peize

Voor vragen en opmerkingen over de inhoud van de site mail de voorzitter

Voor technische vragen mail de webmaster