Loopgroep DSTV Peize

 

Wilt U graag hardlopen in en om het mooie dorp Peize? Dat kan bij de Loopgroep DSTV Peize!
Wilt u graag uw conditie verbeteren en bent u graag buiten, in combinatie met sport? Wilt u graag sportend genieten van de prachtige natuur in de omgeving van Peize? Dat kan bij de Loopgroep DSTV Peize!
Zoekt u een gezellige groep mensen om samen mee te trainen? Ook dat kan bij de Loopgroep DSTV Peize!

Bij de Loopgroep DSTV kom je via inspanning tot ontspanning. Samen trainen is niet alleen leuk voor de sociale contacten, maar het motiveert ook. Samen lopen, is blijven lopen!

De Loopgroep DSTV is aangesloten bij de Atletiekunie en telt op dit moment ca. 80 leden die allen op hun eigen verschillende niveau aan de trainingen meedoen. De trainingen vinden plaats onder leiding van één van de drie door de Atletiekunie gediplomeerde trainers.

Er zijn twee trainingsavonden: op de dinsdagavond en de woensdagavond. Op beide avonden duurt de training ca. één uur, van 19.30 uur tot 20.30 uur. Het start- en eindpunt is Café Kok bij de De Pol. De training is buiten en gaat in principe altijd door, bij zon en bij regen. In de training kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen.

Of je nu recreatief of op basis van een volledig jaarplan naar een door u gekozen wedstrijd wilt toewerken, beide zijn mogelijk bij de loopgroep. Het lopen staat centraal, maar het loopplezier staat voorop. Tijdens de trainingen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met het eigen niveau van elke loper. De training bestaat uit een warming-up, rek- en strekoefeningen en een afwisselend kernprogramma met een cooling down.

De loopgroep heeft een eigen activiteitenwerkgroep die allerlei activiteiten organiseert, zoals clubkampioenschappen 5, 10 en 15 km en cross, een trainingsweekend op één van de Waddeneilanden, een running diner, gezamenlijke deelname aan wedstrijden, clubkleding, etc.

Twee keer per jaar krijgen alle leden van de loopgroep het Hardloopblad, waarin wetenswaardigheden en ervaringen van de leden worden beschreven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Kuipers, telefoon: 06-11525018 of hbkuipers@home.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

Clubkampioenschap DSTV 5km mei 2019
Loopschema mei t/m juli 2019
Foto's decemberloop 2018 en kidsrun 2018

 

Hardloopkalender

De Atletiekunie is vorig jaar gestart met het opzetten van de website hardlopen.nl. Inmiddels staat er een complete website met informatie, inspiratie, clubzoeker en een uitgebreide hardloopkalender. Neem eens een kijkje!

De Hardloopkalender geeft met een zoekfilter inzicht in het aanbod van hardloopevenementen in Nederland waar jij met je loopevenement(en) ook tussen staat. We willen de hardloopkalender dan ook aan een zo groot mogelijke groep hardlopers aanbieden.Jossy van den Boogaard verpulvert kampioenschapsrecord 5 kilometer

Woensdag 8 mei zijn de clubkampioenschappen 5 km van de Loopgroep DSTV gehouden. Twee weken voor de clubkampioenschappen startte trainer Eugen v.d. Mey een ludieke promotiecampagne voor deelname op de groepsapp. Die campagne had resultaat. Ondanks de dreigende lucht boven De Onlanden stonden er maar liefst 22 lopers aan de startstreep op de Zuiderdijk. Vanaf de start was duidelijk dat er maar één de sterkste was en dat was Jossy van den Boogaard. Zij liep zich helemaal leeg en verpulverde het uit 2009 daterende clubrecord met bijna drie minuten. Zij finishte ruim onder de 20 minuten met een tijd van 18 minuten en 56 seconden en kwam daarmee 22 seconden te kort om ook het uit 2012 daterende kampioenschapsrecord van Marco Verkaik bij de mannen te verbreken. Michiel Steenbergen volgde haar op eerbiedwaardige afstand en werd met 20.27 de nieuwe clubkampioen bij de mannen.

Bij de mannen legde de kampioen van vorig jaar Willem Larmoyeur beslag op de tweede plaats (20.47) en DSTV-voorzitter Atze Hoogma op de derde (21.08).

Bij de vrouwen was de tweede plaats eveneens voor de kampioen van vorig jaar Leonie van Roekel (24.40) en de derde voor Audrey Middendorp (25.29).

Uitslagen:

  Vrouwen     Mannen  

1

Jossy v.d. Boogaard

18.56

1

Michiel Steenbergen

20.27

2

Leonie van Roekel

24.40

2

Willem Larmoyeur

20.47

3

Audrey Middendorp

25.29

3

Atze Hoogma

21.08

4

Anita Boekholt

25.52

4

Alfred Oosterman

21.38

5

Elise Vedder

27.56

5

Michiel Reneman

21.57

6

Wina Steenbergen

27.58

6

Eddy ten Brink

22.49

7

Saskia Luehof

28.17

7

Bart Dusseljee

22.59

8

Mayra Brandt

30.45

8

Jos Karssies

23.28

9

Jellie Ettema

30.59

9

Jan de Jong

24.01

10

Gerda Guchelaar

31.16

10

Eildert v Wieren

25.21

 

 

 

11

Peter van Haastert

25.49

 

 

 

12

Hans Ponne

27.24


Fotoreportage van Dick Bresser

Loopgroep maakt Peize beetje schoner

Zaterdag 23 maart was de landelijke Opschoondag. Onze loopgroep was één van de deelnemers. Daarbij was het motto ‘Ren je rotzooi’. Rond 10 uur verzamelde zich bij Café Kok een tiental lopers. Gewapend met een vuilniszak maakten zij zich op voor heel bijzondere training. In sukkeldraf doorkruisten zij al speurend naar zwerfafval het zuidelijk deel van Peize, de Kerkstraat en de Hoofdstaat. Hoewel Peize op het eerste gezicht redelijk schoon lijkt, vonden de lopers m.n. op de grasvelden en in de plantsoenen het nodige zwerfafval. De lopers haalden soms de vreemdste capriolen uit alvorens zij het afval in hun vuilniszak konden deponeren. Slootje springen werd daarbij niet geschuwd. Opvallend wat dat er her en der nog steeds het nodige vuurwerkafval lag, naast PET-flessen, blikjes en heel veel sigarettenpeuken. In anderhalf uur haalden onze lopers ongeveer 30 kilo zwerfafval op en was Peize nog schoner!    

De fotograaf (Dick Bresser) was uiteraard aanwezig!Trainingsschema loopgroep

Het trainingsschema voor de loopgroep voor de periode mei t/m juli 2019.

 

 

 

 

 

© Copyright 2006 DSTV Peize

Voor vragen en opmerkingen over de inhoud van de site mail de voorzitter

Voor technische vragen mail de webmaster