Turnen

De turngroep is een selectiegroep. Het doel van de selectiegroep is om deel te nemen aan de (regionale) KNGU-wedstrijden in de 3e divisie.


Selectie

Selectie voor de turngroep vindt plaats bij de jongste jeugdgymgroep. Een enkele keer kan selectie vanuit een andere gymgroep plaatsvinden. De trainster van turnen selecteert in samenspraak met de trainsters van de gymgroepen gedurende het jaar een aantal kinderen. Deze kinderen worden uitgenodigd om deel te nemen aan een proefperiode. Definitieve deelname aan de turngroep is vervolgens afhankelijk van individueel overleg tussen ouders en trainster.

 

Jaarkalender

Hier is de meest actuele versie (november 2017) van de jaarkalender turnen/springgroep te vinden. De kalender beslaat de laatste maanden van het huidige seizoen..


Verslag turnkamp 2017 door trainster Mirjan Meuleman

Dinsdag begonnen we met onze turnkamp met de oudste meiden van de groep. Tenten ingedeeld. Spullen uitgepakt en op naar de sporthal voor 4 uur turnen. Na de training hebben we wat spelletjes gedaan op het kamp. De meiden hebben heerlijk gekookt, kipschnitzel, krieltjes en een salade.

Woensdagochtend kwamen de meiden van de middenbouw. Spullen uitgepakt en hop weer naar  de sporthal. Dit keer voor 2 uur turnen en 2 uur ballet. De meiden waren niet zo enthousiast voor de balletles. Gelukkig was de juf Sarie een hele leuke balletjuf en hebben de meiden genoten van de training. Helaas was het een regenachtige dag. Dus besloten we naar Jumpstyle in Heerenveen te gaan. Dit was een groot succes. Dubbele salto’s de kuil in springen. Flikflakken, salto’s, noem maar op. Heerlijk over de kop. Toen we  terugkwamen op kamp stonden er heerlijke wraps op ons te wachten. Gemaakt door 2 ouders. Daarna is iedereen op tijd naar bed gegaan.

Donderdagochtend kwamen de jongste meiden van de groep. Helaas was een tent lek. Dus hadden we deze ochtend een probleem om alle meiden in te delen. Maar dankzij 2 ouders is het opgelost. Er werden 2 kleine tenten gebracht en het kamp kon verdergaan. Op naar de turnhal in Leek. Daar hebben de meiden 3 uur getraind. Terug naar het kamp en alles voorbereiden voor de bonte avond. Twee ouders brachten nasi, bami en saté. Weer heerlijk  van gegeten. De bonte avond was lachen, gieren en brullen. Zo leuk om de meiden te zien schitteren tijdens hun optreden.

Vrijdagochtend weer naar Leek voor een training van 3 uur. Na de training was er een bbq voor het hele gezin. De meiden hebben hun kampdans laten zien. Deze dans werd gemaakt door 4 meiden. Wat hadden ze dat goed gedaan. Na de kampdans mocht ik een leuk nieuwtje vertellen. Een aantal maanden geleden hebben wij een video ingezonden om mee te doen aan een winactie van de KNGU.  Hiermee kon je een clinic winnen gegeven door 2 topsporters. En DSTV heeft gewonnen!! Boudewijn de Vries en Axel Quist komen in het najaar naar Peize toe!

 

DSTV turnster Joke Pleiter Drents kampioen

Zaterdag waren de provinciale kampioenschappen in de vierde divisie turnen. DSTV draait een goed seizoen en maar liefst vijf turnsters hadden zich gekwalificeerd. Joke Pleiter turnde bij de junioren een sterke wedstrijd, en mag zich een jaar lang Drents kampioen noemen!

Ook de anderen turnden niet onverdienstelijk. Femke Ansingh en Anna Steenbergen werden 8e en 9e bij de pupillen 1, Indy Huwae werd 13e bij de pupillen 2 en Lianne Steenbergen werd 10e bij de junioren. Door deze prestatie is Joke gepromoveerd naar de derde divisie.

 

Verslag eerste wedstrijd zaterdag 11 maart 2017


Zaterdag 11 maart stonden de turnsters al vroeg klaar in de sporthal om de wedstrijd te beginnen. Na de opmars werd de wedstrijd officieel gestart. Eenmaal aangemeld bij de jury kon er op centraal signaal gestart worden met de toestel warming-up.

Sprong
Alle uitkomende meiden begonnen met sprong. Daar werd gewerkt met twee banen op één sprongopstelling. Dit betekende voor onze meiden dat de andere baan met het inturnen kon beginnen. De meiden turnden hun overslag naar tevredenheid. Nu werd er omgebouwd naar de tweede sprongopstelling, ditmaal met hurksalto. Uit enthousiasme werd het aanmelden en afmelden bij de jury nog wel eens vergeten. De toestelwisseling werd soms een ‘stormbaan’ doordat ze weer verder wilden.

Brug
Na sprong konden de meiden aan de bak op het onderdeel brug. De handen goed gecoat in het magnesium turnden ze samen met de andere baan in. Het was een goede oefening met hier en daar dingen die tijdens de training nog niet altijd lukte, maar op de wedstrijd gewoon geturnd werden. Alsof ze het altijd al zo deden!

Balk
Op naar balk. Niet ieders favoriet, omdat niet ieder zeker was van eigen kunnen en niet iedereen de oefenstof vlekkeloos uit het hoofd wist. Het turngroepje had goed naar elkaar gekeken: met een onopmerkzame instructiebeweging kon de turnster op balk weer verder turnen en kwam ze met een trots en opgelucht gevoel van de balk. Hier en daar werd er door de volgende turnster wat overgeslagen, maar dat kon de pret niet bederven. De focus werd alweer naar vloer verlegd.

Vloer
Een enkele turnster was nog onzeker over eigen kunnen. Gelukkig werden ze steeds zekerder van zichzelf, mede door hier en daar een helpende hand bij de flik flak. Tijdens de wedstrijd werd de flik flak goed geturnd en de progressie hierin was duidelijk zichtbaar. Met focus op stabiliteit als doelstelling zullen de resultaten de volgende keer nog beter zijn.

Trots!
Een bronzen medaille is binnengehaald door één van de turnsters en een aantal turnsters hebben de toestelfinale gehaald. Geweldig! Maar het belangrijkste is het plezier die alle meiden op deze wedstrijddag hadden. De trainers zijn daar ontzettend trots op!

 

Turnwedstrijd Westerbork

Op zaterdag 21 januari hadden een aantal turnsters van DSTV hun eerste plaatsingswedstrijd in Westerbork te Drenthe. Bovendien de eerste wedstrijd voor hoofdtrainster Mirjan. Wat een dag!  De turnsters hebben laten zien dat ze mooi en strak kunnen turnen. Dat ze stapjes kunnen zetten en dat ze hun zenuwen in bedwang kunnen houden. Er werden angsten overwonnen, doelen behaald en plezier gemaakt.

Lianne Steenbergen (junior supplement E), Indy Huwae (pupil 2 D1) en Anna Steenbergen ( pupil 1 D1) behaalden alle drie een mooie 2e plek en plaatsten zich daardoor direct voor de provinciale kampioenschappen. Tevens plaatsten ze zich samen met turnsters Femke Ansing en Mare Heeres voor een toestelfinale. Lianne, Anna en Femke mogen door voor het onderdeel balk. Femke mag ook toestelfinale vloer turnen samen met Indy. Mare plaatste zich voor de sprongfinale.

Joke heeft een mooie wedstrijd geturnd, maar kwam nog net te kort voor een plaatsing. Marieke raakte even in de war op vloer, maar heeft zich goed hersteld. Rianne jeugd 1 d1 heeft een stabiele nette wedstrijd geturnd met een mooie salto uit brug. Maryse heeft vanwege een blessure 3 van de 4 toestellen geturnd, maar wat was haar vloer net en strak! Elyse pupil 1 D1 heeft een stabiele wedstrijd geturnd. We zijn trots op alle meiden!!

 

Turnkleding

In het nieuwe seizoen zullen de turnpakjes vervangen worden door een nieuw pakje. Marieke Hoogma zal daarvoor het initiatief nemen en de turnsters daarover nader informeren.


Turnpakjes verkopen

Is je DSTV-turnpakje te klein geworden? Stop je met turnen en wil je je turnpakje verkopen? Is er een andere reden waarom je je turnpakje kwijt wilt? DSTV biedt je de mogelijkheid om je DSTV-turnpakje te verkopen via de website. Mensen die interesse hebben in jouw turnpakje nemen dan contact met jou op. Dan kunnen jullie vervolgens kijken of jullie samen tot overeenstemming kunnen komen.

Wil je je turnpakje te koop aanbieden, stuur dan een email naar webmaster@dstv-peize.nl en ik zet jouw turnpakje op de website. Geef in je email aan: je naam, je telefoonnummer, je emailadres, de maat van het pakje, dat het hier om een turnpakje gaat en de prijs die je in gedachte had.

Is je turnpakje verkocht of wil je 'm niet langer verkopen? Laat het de webmaster dan even weten; dan haal ik je advertentie er weer af.

Klik hier voor het actuele aanbod van turnpakjes.

 

Turnsters ´over de kop´

Zaterdag 18 juni gingen de turnsters van DSTV uit Peize in 10 minuten tijd zo vaak mogelijk over de kop. Met zoveel mogelijk koprollen, radslagen, flikflakken en dubbel salto´s op de verschillende toestellen probeerden de turnsters zoveel mogelijk geld binnen te halen voor extra begeleiding tijdens de trainingen.

D.S.T.V. streeft naar 3e divisie. Om dit mogelijk te maken moest er wat gebeuren bij D.S.T.V. Helaas was uitbreiding van de trainingsuren niet mogelijk. Daarom koos de vereniging er afgelopen seizoen voor om een extra trainer op de groep, welke 28 turnsters telt, te zetten. Dit bracht natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Dit werd gedeeltelijk opgelost door het bestuur en de trainers. Nu was het de beurt aan de turnsters. Zij zijn afgelopen week hard op zoek gegaan naar sponsoren. Na zo vaak mogelijk over de kop te zijn gegaan daagden de turnsters hun (groot)ouders uit hun kunsten te vertonen. Heel voorzichtig kwam het op gang, maar uiteindelijk werden er heuse koprollen, radslagen en zelfs salto’s gemaakt!

Het was een actie met veel plezier, voor zowel de turnsters als publiek. Ouders, broertjes/zusjes, opa’s/oma’s en buren kwamen kijken en konden ondertussen genieten van wat drinken en een plakje cake in ruil voor een sponsorbedrag. Volgende week zal duidelijk worden hoeveel deze ´over-de-kop’-actie heeft opgeleverd. Ook zal er een prijs worden uitgereikt aan de turnster die het meeste geld heeft opgehaald. D.S.T.V. wil in ieder geval alvast alle sponsoren en iedereen die een steentje bij heeft gedragen aan deze mooie actie hartelijk danken!


 

 

 

 

© Copyright 2006 DSTV Peize

Voor vragen en opmerkingen over de inhoud van de site mail de voorzitter

Voor technische vragen mail de webmaster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turnen

Jaarlijks vindt er een doorstroming plaats van de meisjes gymgroepen naar de turngroep. Het doel van deze selectiegroep is om deel te nemen aan de Regionale Wedstrijdsport binnen KNGU-verband.

Leeftijd: selectie